De regio Ancona, gelegen in het hart van de Adriatische kust van Italië, is de enige grote haven in de hoofdstad, de Marche.
Het klimaat in de regio is serieus - er is een aanzienlijk verschil tussen winter en zomer: in de winter is het behoorlijk koud en ijzig, en in de zomer ontsnappen ze aan de hitte op prachtige zandstranden
De steden in de regio zijn klein maar mooi, en elk heeft zijn eigen unieke architectuur en geschiedenis.
⠀
De Marche produceert verschillende soorten pecorino en ricotta. In de regio worden ook vleesdelicatessen gemaakt: Salame di Fabriano, Prosciutto di Montefeltro. En ook in Ancona worden olijven verbouwd, die vervolgens gevuld worden met vlees vermengd met ei en parmezaan, en gefrituurd. De Marche staat bekend om de witte wijn Verdicchio del Castelli di Jesi met een sterk aroma en licht bittere smaak, die wordt geproduceerd in amfora-vormige flessen. Lokale witte wijn Bianchello del Metauro is het proberen waard.
⠀
De keuken van de kust van Marche is rijk aan zeevruchten. Van de gerechten valt Brodetto op - een dikke vissoep gemaakt van maar liefst 13 soorten vis. In het binnenland eten ze tagliatelle en andere zelfgemaakte eierpasta.
Witte truffels worden vooral gewaardeerd door fijnproevers, gerechten met de toevoeging van geraspte truffels worden gepresenteerd in het menu "haute cuisine". In de winter zijn de minder waardevolle zwarte truffels echter wijdverbreid en worden ze vaak bejaagd door zowel toeristen als Italianen zelf.
25/11/2024
22/11/2024
09/10/2024
07/10/2024