Wat is er interessant in de regio Marche in Italië

De regio Marche in het hart van de Italiaanse Adriatische kust is geliefd bij Italianen en toeristen. En Ancona, de hoofdstad van de regio, is de enige haven in de Marche.

Interessant is dat in de Marche het verschil tussen winter en zomer erg gevoelig is: het is koud en ijzig in de winter, en ondraaglijke hitte in de zomer, die alleen kan worden ontsnapt op prachtige zandstranden.

De steden in de regio zijn klein, maar mooi, en elk van hen heeft iets te zien, dit is architectuur, historische monumenten.

Wist je dat de regio Marche beroemd is om zijn meesters op het gebied van muziekinstrumenten?

Wat is er zo lekker aan de Marche? Voor fijnproevers van de Italiaanse keuken worden hier verschillende soorten pecorino en ricotta bereid. Ze maken ook vleesdelicatessen in deze regio van Italië: Salame di Fabriano, Prosciutto di Montefeltro. In Marche worden olijven verbouwd, die vervolgens gevuld worden met vlees gemengd met ei en Parmezaanse kaas en gefrituurd.

En voor de kenners van wijnkelders in de Marche, de populaire witte wijn Verdicchio del Castelli di Jesi met een sterk aroma en licht bittere smaak, die wordt geproduceerd in amfora-vormige flessen. Alleen in deze regio van Italië wordt de fijne witte wijn Bianchello del Metauro gemaakt.

De keuken van de kust van Marche is rijk aan zeevruchten. Heb je al een dikke vissoep geprobeerd met maar liefst 13 soorten vis? In het binnenland eten ze tagliatelle en andere zelfgemaakte eierpasta.

Witte truffels, vooral gewaardeerd door fijnproevers met de toevoeging van geraspte truffels, worden gepresenteerd in het menu "haute cuisine". Maar in de winter zijn zwarte truffels echter populair en worden ze vaak bejaagd door zowel toeristen als Italianen zelf.