Italië:

Corso Imperatrice, 8 - 18038 San Remo (IM)
Telefoon: +390184639032 - +393884227146
E-mail: info@azarovs.ru

Hoe andere pizza's verschillen van Italiaans?

Laten we het eerst hebben over pasta)))

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel soorten pasta er zijn?

Zoals ik berekende. Ongeveer tweehonderd soorten waarvan je het grootste deel alleen in een bepaalde regio of zelfs een provincie van Italië kunt proberen!

Iedereen kent carbonara-spaghetti, vlinderpasta of noedels.

Er is een ronde pasta: bigoli, spaghetti, pici, troccoli. Vierkant: tonarelli, cyriol. Rechthoekig: linguini, marfalde, bavette. En ook in strengen en nesten: fettuccine, tagliolini, lasagne. Stropasta: bucatini, fusilli, packeri, penne. Korte pasta: farfalle, anelloni, lumake.

Je kunt niet alles opnoemen! Het hoofdbestanddeel van de pasta is durumtarwemeel. Italianen eten daarom vaak om 21 uur en worden niet dik!)))

Wat voor pasta vind jij lekker? Ik ben dol op tagliolini!

Nu de pasta is geregeld, gaan we het nu hebben over pizza.

Denk je dat er alleen Italiaanse pizza is? Maar nee! Ja, natuurlijk, waar we van houden en waarom we gek zijn, is ongetwijfeld de pizza die in Italië wordt bereid.

Maar andere landen van de wereld zijn verder gegaan en bieden onder het mom van pizza hun nationale "pizza's" aan, maar onder andere namen, zoals ze willen))

In Rusland houden ze bijvoorbeeld van experimenteren: alles wat in de koelkast staat, wordt toegevoegd aan a la pizza) Er is geen limiet voor verbeelding!)))

In Georgië, Armenië, heet hun versie van pizza khachapuri: het is een zeer smakelijke flatbread met kaas met of zonder groen. Deze flatbread lijkt zeker niet op Italiaanse pizza, maar is het proberen waard!

Maar in Frankrijk heet de meest populaire pizza trat flambé en komt uit de Elzas. Dit is een pizza op een dun plat brood met kwark, spek en uien, overgoten met een romige saus en gebakken in een houtgestookte oven. Heeft iemand het geprobeerd?

Een zeer extravagante, naar mijn mening, variant van pizza in Denemarken. Het bevat paardenvlees.

En als je kokos aan de pizza toevoegt, dan wordt het een pizza voor de inwoners van Costa Rica! Voor ons is dit geen heel gewone smaak, maar de lokale bevolking houdt van niets))) Ze voegen ook garnalen toe als ingrediënt - nou ja, waar het ook gaat!)))

En wat bedachten de Zweden: ze gingen door! Ze maken een heel exotische pizza: als vulling voegen ze pinda's, bananen, kip en veel kerrie toe! Echt, meesters van de uitvinding!

Finse pizza vind ik heerlijk - er zit gerookt hertenvlees, cantharelpaddestoelen en rode ui in.

Hoe wordt pizza in jouw land bereid?

Яндекс.Метрика