Italianen en hun liefde voor eten))

Italianen zijn gek op eten! En voor zover mogelijk nemen ze het op in gezelschap van vrienden en talrijke familieleden. U bent zeker in Italië geweest en heeft meer dan eens een luidruchtig gezelschap in een café opgemerkt dat al meer dan een uur aan tafel zit, luid discussiërend en gebarend?

Ik heb ergens gelezen dat het woord "bedrijf" een combinatie is van twee Italiaanse woorden: "con" ("s") en "pane" ("brood"), dat wil zeggen, in een vrije vertaling, "het breken van het brood". "

Dit is "brood breken" in het Italiaans - dit zijn strikte regels))) Ondanks het schijnbaar gewone, worden de gerechten geserveerd volgens de gevestigde orde.

Eerst zijn er "antipasti" ("voorgerechten"), dan is het eerste gerecht ("primo") pasta- en rijstgerechten; dan de tweede gang ("secondo") - vlees of vis met een garnituur ("contorno") van groenten; dan kaas en ten slotte het dessert ("dolce"), dat de espressokoffie compleet maakt. De maaltijd kan twee tot vijf uur duren.

Italianen zijn niet vies van een dutje van een uur of twee om te herstellen voor het avondeten. En zo is alles in een regelmatige cirkel)))!

Weet je wat de favoriete gerechten van Italianen zijn? Ik zal hier de volgende keer over schrijven!)))