Een gastronomische rondreis is een reden om het land te leren kennen! Zoals u weet, wordt alle charme van deze of gene plek op aarde overgedragen via voedsel, en na het proberen van de gerechten, kunt u in contact komen met de essentie en tradities van het land.
Lees mijn artikel en geniet van de anticipatie van uw maaltijd! Eet smakelijk!
De bekende Italiaanse paella in Bari is rijst, aardappelen en mosselen. Het lijkt niets bijzonders, maar het gerecht, dat wordt verkregen door de combinatie van deze drie eenvoudige ingrediënten, heeft een werkelijk magische smaak. Maar in het geval dat het in Bari wordt bereid. Lang geleden was het recept voor thiella, genoemd naar de terracotta pot waarin het wordt bereid, van oudsher een boerengerecht en werden aanvankelijk alleen groenten en rijst gebruikt. Later veranderde het recept enigszins, afhankelijk van het landschap, in overeenstemming met de maritieme cultuur en Spaanse invloeden, om mosselen toe te voegen die nog steeds aanwezig zijn in de moderne Tiella van Bari.
Tussen de provincies Cuneo en Asti ligt Le Langhe, de historische regio Piemonte, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Le Lange is een aaneenschakeling van heuvels, wijngaarden, kastelen en dorpen die in de herfst een onvergetelijke bestemming worden voor fijnproevers over de hele wereld. Proef de Agnolotti met de Witte Truffel van Alba bij Le Langhe met een glas Barolo en proef de smaken van de Italiaanse regio.
Het is bekend dat de berglucht altijd honger heeft! De mensen van Valtelline, gelegen in de provincie Sondrio, weten wat ze moeten serveren, zodat zelfs fijnproevers in hun nopjes zullen zijn. Na een wandeling door het bos kunt u genieten van een schotel pizzoccheri: boekweittagliatelle gekruid met savooiekool, kaas, boter en aardappelen. Dit is een eenvoudig, smakelijk en bevredigend recept, perfect om op te warmen op koude winterdagen. Wist u dat het kleine stadje Teglio, dat wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van Italië, elk jaar in december evenementen organiseert die gewijd zijn aan de traditionele keuken van deze plaatsen en de lokale producten van dit land.
09/10/2024
07/10/2024
24/09/2024
23/08/2024