Gastronomische rondleiding die de kazen van Italië proeft

De herfst is het seizoen van proeverijen en ik weet niet wat een betere manier om tijd door te brengen dan een gastronomische tour in Italië te maken? Maar vandaag zijn we niet zomaar een rondleiding, maar gaan we de kazen proeven!

Ik raad het beste van het beste aan: 5 Italiaanse BOB-kazen genoten in het oude Rome!

Wat je zeker moet doen, is de traditionele en unieke smaken uit verschillende regio's van Italië proeven. Italiaanse kazen zijn tenslotte de gastronomische cultuur van dit land.

Weet u dat veel bekende soorten BOB hebben - de beschermde naam van de plaats van herkomst van kaas in de Europese Unie, dat is wat ik u over dergelijke kazen zal vertellen.

Laten we beginnen vanuit het centrum van Italië, meer bepaald vanuit de Marche, waar we zoete Italiaanse kaas proeven met een dunne schil en zachte textuur: Casciotta d'Urbino. Deze kaas is gemaakt van schapenmelk vermengd met een kleine hoeveelheid koemelk. Ooit was het het favoriete eten van Michelangelo en paus Clemens XIV, nu begrijp je dat het zeker geproefd moet worden!

We zitten niet stil en verhuizen naar Friuli Venezia Giulia om nog een Italiaanse Montacio kaas te proeven. Deze kaas dankt zijn naam aan het gelijknamige plateau waar deze kaas sinds 1200 wordt geproduceerd. Wat vind je van deze leeftijd?)))

Een van de bekende kazen is Fontina. Dit is een kaassoort uit de Valle d'Aosta. Vet, gemaakt van de meest verse koemelk, met een zoetige smaak.

Op Sicilië, namelijk in Agrigento, Trapani en Palermo, proeven we nog een Italiaanse kaas: Vastedda della Valle del Belice. Gemaakt van Valle del Belice schapenmelk, dit is een rauw geweven kaas met een frisse smaak en zure tonen. Let op!, moet je onthouden: dit is een harde kaas met een licht aromatische smaak afhankelijk van de rijpingsmaanden: hij is jong, medium (mezzano) en belegen (stagionato).

Wat vind je van deze lijst met kazen? Moet proberen! Of misschien weet iemand het al, deel dan je indrukken