Italië is klein en Italianen hebben de meest unieke beroepen waar ze trots op zijn!

Naast gondeliers zijn er nog een dozijn andere beroepen die dapper als "Made in Italy" kunnen worden bestempeld. Vandaag de dag de meeste - de meeste beroepen waarvan maar weinig mensen weten.

Parmezaanse kaas luisteraar
De kwaliteit van de wereldberoemde Parmezaanse kaas proef je niet alleen op smaak. Om ervoor te zorgen dat de kaas de juiste vorm en samenstelling heeft, kloppen speciaal opgeleide mensen met een zilveren hamer op de kaaskop om te bepalen of de kaas aan de norm voldoet. Ik wou dat ik kon begrijpen hoe echt Parmezaanse kaas zou moeten "klinken"!

Zwitserse Garde
Ondanks hun kleurrijke uniformen draagt de Zwitserse Garde met trots de titel 'hoeders en verdedigers van de vrijheid van de kerk'. Ze kwamen aan het begin van de 16e eeuw naar Rome om de katholieke kerk te verdedigen tegen buitenlandse indringers en bleven voor altijd in het Vaticaan. Nu zijn deze goed opgeleide en goed opgeleide jongens een lust voor het oog van toeristen.

Gondeliers
De erestatus van een gondelier vereist een aantal opleidingen over meerdere jaren, en dit zeer gerespecteerde en romantische beroep wordt vaak geërfd. Gondeliers weten niet alleen hoe ze moeten roeien, maar zingen ook romances onder de balkons))) Tijdens de rust en de recessie in het aantal toeristen dat met het lokale watertransport in Venetië wil rijden, zijn sterke mannen in gestreepte T-shirts en hoeden blij om voor de camera te poseren voor voorbijgangers.

Modena Balsamico Azijn Proever
Flessen gevuld met de wereldberoemde balsamicoazijn uit Modena kunnen honderden euro's kosten, waardoor het maken van dit product een echte kunst is. Proevers bestuderen lange tijd alle fijne kneepjes en subtiliteiten van het evalueren van een ongewone azijn, om te beslissen of de azijn klaar is om op het aanrecht te verschijnen.