Italië:

Corso Imperatrice, 8 - 18038 San Remo (IM)
Telefoon: +390184639032 - +393884227146
E-mail: info@azarovs.ru

Ze praten de hele tijd over eten!

"Maak geen cultus van eten!" - zei Ostap Bender

Het lijkt mij dat de keuken, vooral de nationale, niet tevergeefs gerelateerd is aan de cultuur van het land en het land kenmerkt. Gulzigheid en gedachteloos te veel eten zijn één ding, maar praten over eten is cultuur en kunst. Wat is er, eten, wijn - dit zijn heilige onderwerpen! Daar kun je in ieder geval zo lang mogelijk over praten!

Naar mijn mening houden Italianen gewoon van kletsen! En het onderwerp eten is absoluut onuitputtelijk.

En waar kun je nog meer over praten, behalve over eten en het weer, dat iedereen zou raken? In Italië worden we vaak dronken over hoe serieus en voor een lange tijd Italianen VOEDSEL kunnen bespreken. Ze gaan in een kring staan en laten we rammelen over wat een heerlijke ossenstaart ze hebben geleerd in de nieuwe trattoria: "Mario, je moet daarheen! Maar de terramissa was niet erg goed. Dit komt allemaal omdat ze het verkeerde koekje hebben gedaan. Ik maak het thuis lekkerder. Wacht, ik zal je vertellen hoe het moet. Neem de eieren ... "

Het is oké dat Mario een man is. In Italië is het meer dan normaal om met mannen over culinaire zaken te praten. Ze komen later echt thuis om te koken.

Italianen zijn kieskeurig over hun eten. Dit zijn geenszins modieuze diëten en afwijzing van alles in de wereld. Dit is precies een andere benadering van eten. Ze zijn geïnteresseerd in: waar is dit gerecht van gemaakt, waar deze artisjok groeide en waar deze geit liep. Er is natuurlijk het kookproces. Hoe artisjokken precies koken, wat de maximale smaak eruit persen?

Elke Italiaan heeft zijn eigen favoriete restaurant. Elke regio heeft zijn eigen soorten pasta en sauzen. Daarom is het in Italië niet genoeg om te zien wat je op je bord hebt. Mensen komen naar een restaurant, kiezen een gerecht en hebben een lange discussie met de ober over de herkomst van de producten, de bereidingswijze en de geschiedenis.

Ik hou van zulke gesprekken, bovendien waardeer ik de Italianen voor een dergelijke benadering van gastronomische geneugten.

Zijn er fijnproevers onder jullie?

Яндекс.Метрика